Activiteiten

                                          Activiteiten & arrangementen:

“DE VECHTSLINGER”

Een zorgeloos en streekverbonden dagje uit in het Vechtdal!

Tijdens deze unieke dag uit ervaart u meerdere activiteiten op drie verschillende locaties. Op deze locaties die zorgeloos zijn ingericht kunnen de activiteiten zowel binnen als buiten gedaan worden. Dus van drempels en weersinvloeden heeft u geen hinder. Om die reden kan deze dag uit dan ook het gehele jaar door geboekt worden. Door op drie verschillende locaties passende activiteiten aan te bieden is het niet alleen heel erg afwisselend, maar komt het ook samen tot een verrassend spel voor jong en oud. Voor zorggroepen is het spel op verschillende niveaus aan te bieden zodat iedereen kan deelnemen. Kortom een geheel verzorgde dag uit waar uw groep nog lang over zal napraten.

Prijs:
€ 36,00 per persoon

Wat kunt u verwachten tijdens dit verzorgde arrangement van ongeveer 3,5 uur:

U wordt ontvangen met koffie/thee en een plak streekkoek op de eerste locatie: de SomerWende. Vervolgens krijgt u van de gastvrouw een korte inleiding en de uitleg van het spel. De groep wordt in tweeën gesplitst en gaat aan de slag met de eerste opdrachten. Tijdens een kleine koffieproeverij worden er zowel proef- als ruikopdrachten gedaan en zal er een korte film worden gedraaid waar na afloop vragen over beantwoord moeten worden. Elke team kan met de opdrachten en de vragen punten verdienen. Hoe meer punten, hoe beter het team heeft gescoord. Om extra punten te verdienen of wellicht de eer van de groep te moeten redden, krijgt elk team voor onderweg naar de tweede locatie een streekverbonden bonusopdracht mee.

U vertrekt richting de tweede locatie: Natuurmuseum Rheeze-Marke.
Ook op deze locatie wordt u ontvangen met een hapje en een drankje. Het spel wordt hier vervolgd en neemt de teams mee door het gehele museum. Door meerdere voel- en zoekopdrachten te doen, ontstaat er een leuke puzzeltocht waar elk team haar punten kan verdienen. Elk team ontvangt wederom een streekverbonden bonusopdracht voor onderweg naar de volgende locatie.

De route gaat verder naar de derde locatie: Aspergeboerderij Het Nijenhuis.
Op deze locatie wordt het laatste deel van het spel gespeeld. Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken en iets lekkers te gaan maken. Door het bekijken van een film en het beantwoorden van vragen, kan elk team hier ook weer punten verdienen. Hier worden ook de winnaars bekend gemaakt. De groep met de meeste punten van alle drie de locaties samen wint naast de eer van de dag, ook een leuke prijs als aandenken aan deze gezellige dag uit.
Mochten beide teams evenveel punten behaald hebben, dan wordt de snelheid van elk team meegenomen in het aanwijzen van het winnende team. Nieuwsgierig geworden naar dit gezellige teamuitje? Neem contact met ons op via info@somerwende.nl of via 0651222337

U bent van harte welkom tijdens het zorgeloos en streekverbonden dagje uit;    De Vechtslinger!

Natuurhuisje aan de Overijsselse Vecht

Een leuk vierpersoons natuurhuisje gelegen aan de Overijsselse Vecht tussen Mariënberg en Diffelen. Het huisje staat op een steenworp van het water en heeft een prachtig uitzicht over de rivierbed van de Vecht en naar landerijen en natuurgebied van Het Nijenhuis in Diffelen. Je kunt hier uitstekend van de rust genieten. Het gezellige huisje is voorzien van douche, toilet en er zijn twee slaapkamers (waarvan één met tweepersoonsbed en één met stapelbed). De open keuken is voorzien van een gasstel, koelkast met klein vriesvak, koffiezetapparaat, waterkoker en combimagnetron. Er is een eethoek met vier stoelen, tv met glasvezelaansluiting en wifi. De verwarming geschiedt door een gaskachel. Het terras is voorzien van tuinmeubilair. ’s Morgens kun je heerlijk op het terras ontbijten en ondertussen genieten van de vogels, de eekhoorns en de rust. Je fiets kan gestald worden in het aanwezige fietsenschuurtje. De auto kan naast het huisje worden geparkeerd. Zelfs een bootje of kano’s kun je aanleggen aan een eigen steiger voor het huisje.

Natuur en omgeving

In het mooie Vechtdal tussen Ommen en Hardenberg ligt het rustieke gehucht Diffelen aan de Vecht met diverse recreatie. Of het nu om een kortere of langere vakantie gaat, dat maakt niet uit. De onmiddellijke omgeving met veel bossen, weilanden en akkers biedt tal van mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers en ook voor iedereen die er eens gewoon helemaal uit wil. In de omgeving is er volop gelegenheid om te wandelen, zoals bijvoorbeeld de Pieterpadroute. Ook fietsen op één van de vele aangelegde fietspaden is een aanrader (ook atb-routes). Op loopafstand bevindt zich boswachterij Hardenberg en Ommen. Dit prachtige natuurgebied heeft een verscheidenheid aan landschappen; uitgestrekte akkers, afgewisseld met heidevelden, uitgestrekte bossen… Kortom, een schitterend natuurgebied met een afwisselend karakter. Vissen kun je in de Vecht, ook kun je hier op warme zomerdagen zwemmen. Tevens kan er gezwommen worden in recreatieplas de Oldemeijer. Het natuurhuisje is ook een prima uitvalsbasis voor het maken van leuke dagtochten in de omgeving. Toeristenplaats Ommen ligt op 12 kilometer, het gezellige Hardenberg ligt op 9 kilometer, het Ponypark Slagharen op 12 kilometer en Avonturenpark Hellendoorn op 25 kilometer. Ook een bezoek aan Wildlands in Emmen is vanaf het huisje makkelijk te doen. Er is een supermarkt op een km van het natuurhuisje.

Voor meer info: tel. 06-54340875

Terras:

Voor een kopje koffie met of zonder gebak of een heerlijk kopje aspergesoep.

Kookstudio De Delle.

In het achterste gedeelte van onze boerderij bevindt zich Kookstudio De Delle.

Deze gezellige ruimte heeft een professionele keuken waar wij met groepen van 8 tot 14 personen

een leuke en leerzame kookworkshop geven onder begeleiding van onze chefkok.

De prijs van een workshop is v.a. €39,50 p/p exclusief consumpties.

 Workshop koken kookstudio       

Rondleidingen:

Asperges (Tour d’Asperges):

Tijdens deze rondleiding laten wij u zien hoe asperges gestoken, gesorteerd en verwerkt worden.

Uiteraard kunnen wij dit alleen laten zien in het asperge seizoen.

Aardbeien.

Ook kunnen wij u iets vertellen en laten zien over de aardbeienteelt. In het seizoen kunnen we een rondleiding geven door het aardbeienveld.

Natuurgebied.

Tegenover onze boerderij bevindt zich ons natuurgebied met de grazende Diffelse Hooglander runderen.

Kijk door het kijkscherm en u kunt de vogels en dieren die in dit gedeelte van het Vechtdal verblijven zien.

 Diffels Hooglander met kalfje  Rondleiding uiterwaarden van de Vecht Vechtmeander

Aanlegsteiger Rondleiding kijkscherm 

(de rondleiding is voor groepen van 8 tot ongeveer 30 personen)

De prijs van een rondleiding is v.a. €3,50 p/p exclusief consumpties.

Picknicken aan de Vecht

Dit jaar voor het eerst!  Lekker picknicken in ons natuurgebied aan de Vecht, met een door ons samengestelde

picknickmand met producten uit onze boerderijwinkel.

Reserveert u wel van tevoren.

ASPEREGE-RUG-FOLIE LEGGEN-HETNIJENHUIS-RIJEN    

Een kijkje in het Diffelse natuurgebied

Aspergeboerderij Het Nijenhuis is trots op dit Diffelse natuurgebied met zijn vogel kijkscherm

met zicht op de meander “De Uilenkamp” en de Diffelse Hooglanders

en geeft u ook de gelegenheid hier van  te genieten.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op.